Op bezoek bij Herman Groot in Alkmaar

Herman is dit jaar net als meerdere leden druk in de weer geweest met zijn nieuwe volières.
Herman heeft besloten dat alle vogels van in de woning (slaapkamer) naar buiten moesten. Daarom is Herman opzoek gegaan naar volière panelen, 2 volières zijn er in totaal gekomen, Herman wilde het liefste antraciet grijze panelen welke op dat moment niet aangeboden werden, maar door enige creativiteit heeft ie de gewone grijze panelen omgetoverd tot moderne antracieten panelen met zwart gaas!

De parkieten aan de rechterzijde hebben een vlucht van ongeveer 3,5 x 2 meter welke handig opgedeeld kan worden in 3 aparte vluchten wanneer nodig. Deze volière wordt momenteel bewoont door oa. Valkparkieten, een koppel rosella’s en enkele kakariki’s. vanuit de blokhut welke in het midden de tropen en de parkieten volière scheidt is deze te betreden!

De tropen volière aan de achterzijde is een slim bedachte volière, hier is namelijk in de buiten volière een binnen volière gecreëerd welke via een sluis handig te bereiken is.

Deze volière wordt bewoond door een mooie groep gould amadines, japanse meeuwtjes binsen en kwartels op de bodem

In de Blokhut zelf staan diverse kweekkooien voor de tropische vogels, hier mogen in het najaar onder andere de gould amadines hun best weer gaan doen!

Herman bedankt voor de gastvrijheid om je volière te delen met iedereen, en bij deze willen wij vragen wanneer uzelf ook eens uw volière wilt tonen de aan 1 van ons kenbaar te maken en wij komen graag bij u langs!