Op bezoek bij: Bart Hoes Alkmaar 15 mei 2020

Bart is lid sinds 2012 en het bijzondere is dat hij eerst secretaris van Kleur en Zang (k&Z) was geworden voordat hij vogels ging houden! Echter voor 2012 heeft hij wel al op de Wijkboerderij in Overdie vogels gehouden in hele mooie grote volières.

Van alles zat daar kromsnavels zoals Rosella’s, kleine tropen zoals zebravinken, maar ook kanaries. Toen is hij begonnen als secretaris bij K&Z en gestopt bij de Wijkboerderij. Helaas heeft hij i.v.m. zijn gezondheid onlangs moeten stoppen als secretaris. We zijn op zoek naar een secretaris!!!!

In 2014 is de volière (zie foto) thuis gebouwd, eerst 3,5 meter lang bij 1 meter breed en 2 meter hoog en al vrij snel daarna is die verlengd tot 5,5 meter.

Hij is gebouwd met gaas panelen en die hebben mooie groene profielen. Hij denkt er nog over om het gaas zwart te schilderen om de schittering te voorkomen. Je ziet de vogels dan beter. Op de volière zit een prima schrikdraad installatie en van katten hebben de vogels dan ook geen last.

Hij voert in het binnenverblijf (zie foto) dat je via een sluisje kan bereiken en dat is onverwarmd. De vogels slapen trouwens zomer en winter buiten.

Handig is de manier zoals hij het nestmateriaal aanbiedt (zie foto) en hoe hij een schotje (zie foto) dicht kan doen om de twee helften van de volière te scheiden.

De vogels die in de prachtig afgewerkte volière zitten zijn een Turqoisine man (zie foto) (wie heeft nog een pop?) , Gouldamadines (zie foto) en bij het maken van de foto’s een baardmannetje. Wens was nog een mooi koppel Diamantvinken en dat hebben we gelijk voor Bart geregeld en hij heeft nu een prachtig koppel Geelstuit Diamantvinken (zie foto) zitten. Voor het Baardmannetje is een ander goed tehuis voor gezocht.

We hopen dat Bart samen met zijn vrouw nog lang van zijn fraaie volière en vogels mag genieten.