Kweekervaringen 2018  deel 1

De eerste ronde ging perfect van de majoor putter van de 5 eieren alle 5 op stok Na een nieuw nest te hebben gebouwd lagen er weer snel 5 eieren,  super trots maar daar kwam al snel een einde aan pop voelde zich niet erg lekker bleef bol zitten Dus eieren maar weggehaald en bij mijn schoonvader onder een roodmus gelegd (heb er 2 kunnen redden) die komen na verwachting morgen uit. Dus de 👍👍omhoog en hopen dat het goed gaat Mijn pop 2 dagen binnen gehad en ik dacht dat ze er weer was, dus weer in de volière gedaan maar ging weer niet goed, dan maar weer naar binnen en nu de man ook maar mee.

Dus nu kijken of het binnen ook kan, net de volière weer in (dacht een vogel te missen) maar die zat goed verstop op het nest. Nu het eerste eitje van de vogels van Donnie  (Europese sijsjes) Dus hopen dat het goed gaat ……………. dan wordt het allemaal weer een drukke bedoeling op de aankomende  TT.

Patrick

Met vriendelijke groet Patrick.

 

 

 

Kweekervaringen 2018 deel 2

Na een paar teleurstellingen zoals onbevruchte eieren en uitgegooide jonge vogeltjes, vandaag dan toch eindelijk de eerste Geelkeel-gaailijster (Dryonastes courtoisi) geringd en gekuurd. Ik kuur altijd de jonge gaailijsters als ik ze ring door ze na het ringen een wasmotlarve te geven welke ik ingespoten heb met een oplossing van 1 deel toltrazuril en 9 delen water.

Bevalt me prima en als ik al jonge vogels na het ringen verspeel is dat nooit aan de vervelende ziekte atoxoplasmose.

Nu maar hopen dat de ouders het voor de rest goed doen en zich niet storen aan de ring en lekker verder voeren.

 

Mart

Met vriendelijke groet, Mart.